100 napos fotós kihívás #vg100dayphotochallenge

100_v4Ez a bejegyzés, kicsit más mint a többi, ez is egy pályázat, de itt a nyeremény nem pénzben és paripában mérhető, hanem fejlődésünk, a fotográfiai utunk megtalálásában. 100 nap alatt, 100 fotót kell készíteni, mindig az adott napon megadott témára vonatkozóan. Az elkészült képek pedig felhasználhatóak akár következő pályázatoknál.

A felhívás a következő:

Úgy döntöttem belekezdek. Mibe is? 100 nap alatt 100 fotót fogok készíteni és publikálni az adott naphoz kisorsolt címszó témájához kötődően. Velem tartasz?

Miért csináljuk együtt? Egyrészt egyedül unalmas, másrészt rengeteget tanulhatunk már abból is, ha rendszeresen kezünkbe vesszük a gépet és célirányosan elkezdünk képeket készíteni, másrészt inspirációt nyerhetünk egymás alkotásaiból, bátoríthatjuk egymást, ha valamelyikünk abba akarná hagyni.

Milyen géppel érdemes nekiállni? Bármilyennel. 🙂 A lyukkamerától, a mobil telefonon keresztül, a milceken át, a legjobb tükörreflexesig, bármi szóba jöhet, ami képet tud alkotni.

Kinek érdemes belevágnia? Bárkinek! Mindegy, mennyit tudsz a fotográfiáról, milyen szinten vagy a fotózásban, amatőr vagy profi vagy, mindenkinek hasznára válhat, mindenki fog tudni belőle fejlődni. Érdekes lesz összehasonlítani az első képeket majd az utolsókkal! Biztos vagyok benne, hogy látványos lesz a különbség! A kihívás lényege az, hogy kinyíljunk a világ felé, új dolgokat próbáljunk ki, és olyan dolgokat tapasztaljunk meg, amiket előtte még nem.

Hol gyűjtsem a fotóim? Jó hely lehet erre a Flickr, 500px, Instagram, Facebook mappa, Facebook oldal, a lényeg, hogy valamennyire egy helyen legyenek.

Szabályok:

  1. A kihívás időtartama: 2017.02.06 00:00:01 – 2017.05.16 23:59:59
  2. Minden nap 00:00:01 perckor megjelenik egy #hashtag sor a facebook oldalamon (http://facebook.com/visualgangster), amely az adott napi témát, a kihívás azonosítóját, és a napszámot mutatja. Like-old a facebook oldalt, hogy minden nap értesülhess a napi témáról!
  3. Amikor feltöltitek valahova a képet a 2-es pontban említett #hashtageket mindenképpen másoljátok be a kép mellé.
  4. A feltöltött képetek linkjét kommentben illesszétek be a 2-es pontban említett facebook bejegyzésem alá, hogy láthassuk egymás képeit.
  5. Lehet késni. 🙂 Nem történik semmi, ha kimarad egy nap és pótoljuk. Mindenkivel előfordulhat. De alapvetően törekedjünk a napi feltöltésre, magunkért csináljuk.
  6. Archívumokból fotót feltölteni nem ér, a képet aznap készítsd, amikor a szó megjelenik.

Jelentkezz az eseményre a facebookon vagy bejegyzés alatt kommentben  2017.02.06-ig. Velem tartasz?

A kihívás hivatalos oldala és jelentkezés

hasonló pályázatok