2017, augusztus 20, vasárnap

Monthly Archives: február 2017

parlamentA pályázaton Magyarország építészeti látványosságairól készült fotókkal lehet nevezni, a díjak pólók és könyvek.

A beküldhető fotók paraméterei:

 • a kép legalább 600 x 600 pixel terjedelmű
 • JPG formátum
 • a látványosság felismerhető, nincsen jelentős takarásban, a fénykép jó minőségű
 • korábban még nem jelent meg a Magyar Földön oldalán
 • fel van tüntetve a megnevezés, fellelhetőség
 • a fénykép minimális korrekciója megengedett: szín és kontraszt javítása

Maximum 3 fényképet fogadunk el személyenként. /Látványosságonként 1 fotó/

A képek facebook oldalukon külön albumba teszik közzé, s a legkedveltebbet egy szép egyedi Magyar Földön pólóval és egy képes könyvvel jutalmazzák.

Beküldési határidő: 2017.03.15.

A pályázat hivatalos oldala

photoontest-_e-pngRamsar fotópályázatot hirdet 18-25 éves fiataloknak a vizes élőhelyek világnapja alkalmából.

Részletek

Téma: Természeti katasztrófák megelőzése a vizes élőhelyek védelme által

Csak digitális fotókkal lehet jelentkezni.

Formátum: jpg, jpeg

Méret: max. 5 MB

Bírálati szempontok:

 • közönségszavazás eredménye (25%)
 • technikai kiválóság (25%)
 • művészi kiválóság (25%)
 • témához való kapcsolódás (25%)

Díjazás: a nyertes fotó szerzőjének jutalma egy ingyenes repülőút, amely során meglátogathat egy ramsari élőhelyet a világ bármely pontján.

Határidő: 2017. március 2.

A pályázat hivatalos oldala

fotopalyazat2017-1A Heim Pál Gyermekkórház – Gyógyhírek magazinja Fotópályázat gyermekek egészségről, betegségéről képekben címmel fotópályázatot hirdetett.

A PÁLYÁZATRA VÁRT FOTÓK TÉMÁJA

0-16 év közötti életkorú gyermekeket (akár családtagjaikkal együtt) ábrázoló fotók, amelyek az alábbi témákban örökítenek meg életképeket. A fotók ábrázolhatnak tényszerű, tárgyilagos, elgondolkodtató, meghitt, megható, gondoskodó, kedves, szeretetteljes, örömteli, szórakoztató, vagy akár vicces, jópofa, humoros stb… pillanatokat.

TÉMÁK és BETŰJELÜK:

A.EGÉSZSÉG  (egészséges fejlődés, gyermeknevelés, gyermekgondozás)
B. BETEGSÉG ( prevenció, betegség, orvosi vizsgálat, kezelés, gyógyítás,  gyógyulás, gyermekápolás)

A PÁLYÁZATOT AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁKBAN LEHET BENYÚJTANI

1.  Amatőr pályázók
2. Profi fotós pályázók (aki tanult fényképezni)

– csak magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező természetes személyeknek

A PÁLYÁZAT IDŐTARTAMA: 2017. február 2. – 2017. április 9.

NEVEZÉSI ÉS REGISZTRÁCIÓS DÍJ NINCS!

A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, életkortól függetlenül bárki részt vehet, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, kivételt képeznek a Heim Pál Gyermekkórház Menedzsmentje, a Gyógyhírek Szerkesztősége és a nyereményt felajánló cégek vezetői és azok közeli hozzátartozói.

A fotópályázatra egy személy 10 képpel pályázhat, de akárhányszor megoszthatja a játékot, népszerűsítheti bármilyen formában, az internet felhasználói között!

A fődíj a  Sobri Jóska Élménypark jóvoltából   1-1 család – családonként (max. 5 fő részére) egy éjszakára szállás faházban és Sobri karszalag.

A pályázat hivatalos oldala

halmos_endre_a_bajnokA EuroNatur, a “natur” magazin, a NaturVision filmfesztivál és a Gelsenwasser AG pályázatot hírdet természetfotó témában.

A pályázat összdíjazása több ezer Euró és egy kiállításon való részvétel.

Téma: Európa természeti kincsei (színes természetfotók)

Egy pályázó legfeljebb 5 képet küldhet be.

Zsűri:

 • Peter Laufmann, a natur szerkesztője
 • Kerstin Sauer, a EuroNatur Service GmbH művészeti igazgatója
 • Gabriel Schwaderer, a EuroNatur Foundation igazgatója
 • Ralph Thoms, a NaturVision igazgatója
 • Felix A. Wirtz, Communication at Gelsenwasser AG vállalati kommunikációjának a vezetője

Díjazás: a díjnyertes fotókat bemutatják a “Faszination Natur” (Bavarian Forest National Park) rendezvényen, valamint publikálásra kerülnek a “natur” magazinban és a a “Treasures of Nature in Europe 2018” naptárban. Minden nyertes kap egy példányt naptárból.

 1. hely: 1500 euró
 2. hely: 1000 euró
 3. hely: 750 euró
 4. hely: 500 euró
 5. hely: 250 euró

Beadási határidő: 2017.03.31.

A pályázat hivatalos oldala

 

PressA DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 27. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. Pályázni kizárólag saját munkával lehet, a részvétel felső korhatára pedig 25 év.

A pályaműveket a kategóriákon belül három korcsoportban értékelik: általános iskola, középiskola és felsőoktatás.

A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet beadni (www.due.hu/palyazat). A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül fel kell tölteni a pályamunkákat (kivéve a lapok esetében, amelyeket postai úton várunk), illetve szükséges még egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni.

Beküldési határidő: 2017. március 15., a Magyar Sajtó Napja

A pályázati díjak összértéke több mint 2 millió forint.

A díjazottak kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország legjobb médiatáborába és leghatékonyabb gyakorlati médiaképzésére, a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába, amelyet 2017 júliusában rendezünk meg.

A következő kategóriákban lehet nevezni:

1. AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA

A címre diákújságírók pályázhatnak tényeken alapuló írással, például tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal, vagy publicisztikákkal (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával). Fiktív, irodalmi írásokat – például verset vagy novellát – nem fogadunk el.

2. AZ ÉV DIÁKRÁDIÓSA, DIÁKRÁDIÓJA

A) Diákrádiós műsorral egyének és szerkesztőségek pályázhatnak. Időtartam 5-15 perc. Tematikus vagy irodalmi műsorral, magazinnal, riporttal, jegyzettel, interjúval, minihangjátékkal, dokumentumműsorral, ünnepi műsorral stb. egyaránt lehet pályázni, iskolai ünnepségek rádiós felvételével, műsorvezetői szöveg nélküli zenés összeállítással azonban nem.

B) Zenei diákrádiós műsorral, összeállítással pályázhatnak zenei műsorvezetők. Időtartam maximum 15 perc. Az elbírálásnál a műsorvezető személyisége, rádiós megszólalásai, humora és talpraesettsége, illetve az összeállítás hangzása (szignálok, effektek használata, arányok stb.) képezi az értékelés alapját.

Mindkét műfaj pályamunkáit kizárólag .mp3 formátumban fogadjuk el.

3. AZ ÉV DIÁK-VIDEOÚJSÁGÍRÓJA

Egyének és maximum 3-4 fős csapatok pályázhatnak kisfilmmel, klippel vagy magazinműsorral, legfeljebb 5 perc terjedelemben. A téma szabadon választott az újságírói műfajok keretén belül. Zenékhez készített videoklipek, mini játékfilmek nem versenyezhetnek.

A pályaműveket a YouTube-ra kell feltölteni, a pályázatra a linket kell beküldeni.

4. AZ ÉV DIÁKLAPJA

A 2016/2017-es tanévben megjelenő újságokkal szerkesztőségek pályázhatnak. Elsősorban a tartalmat bíráljuk el, de figyelembe vesszük a lap küllemét is.
Az online pályázati űrlap kitöltése után a lapokat postán kérjük elküldeni a DUE 1583 Budapest, Pf. 14. címre.

5. AZ ÉV DIÁKFOTÓSA

Bármilyen témájú fotóval és fotósorozattal lehet pályázni, de előnyben részesítjük a portrékat, szocio- és eseményfotókat, valamint az újszerű megközelítéseket. 2 évnél nem régebbi felvételeket várunk, elsősorban sajtófotókat, portrékat, reklám-, divatfotókat. A családi képek, születésnapi zsúron vagy kedvenc háziállatról készült felvételek, emlékképek stb. témájú fotók nem pályázhatnak.

A pályamunkákat kizárólag .jpg formátumban fogadjuk el.

További megkötések: a kép rövidebb oldala minimum 800, max. 3000 pixel legyen; minden képnek legyen címe; csak fényképezőgéppel készült alkotásokat bírálunk el; manipulált kép beküldése a versenyből való kizárást vonja maga után (a művészi koncepcióba illő változtatás nem számít manipulációnak). Egy pályázó legfeljebb 3 pályaművet adhat be. A sorozatok egy pályaműnek minősülnek, és 2-8 képet tartalmazhatnak. Ebben a kategóriában a művészeti iskolák fotó szakon tanuló tagjait külön értékeljük.

6. AZ ÉV ONLINE DIÁKMÉDIUMA

Egyének és csapatok pályázhatnak önállóan elkészített és működtetett portálokkal, blogokkal, online iskolaújságokkal vagy magazinokkal. Az elbírálás fő szempontjai az egyediség és a tartalmi, újságírói színvonal, de hangsúlyt fektetünk az oldal megjelenésére, használhatóságára is. Blogok esetében csak tematikus, egy adott témával rendszeresen foglalkozó blogokat várunk, személyes naplókat nem.

7. AZ ÉV MENTORA

Diákok, diákszerkesztőségek ajánlhatják a díjra – max. 1 oldalas tényszerű, ellenőrizhető adatokat tartalmazó írásban – a munkájukat kiemelkedően támogató, segítő pedagógusokat.

A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet beküldeni. A feltöltő felület elérhető a DUE Médiahálózat honlapján: www.due.hu/palyazat

A pályázatok beadási határideje: 2017. március 15., a Magyar Sajtó Napja

Az újságok beküldéséhez postacím: DUE Médiahálózat, 1583 Budapest Pf. 14.

EREDMÉNYHIRDETÉS:

2017. májusban, a Budapesten megrendezendő 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Minden pályázót március végén értesítünk a pályázata érvényességéről, áprilisban pedig az eredményhirdetéssel kapcsolatban tájékoztató levelet kap.
A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2017. május-júniusi számában, valamint honlapunkon válogatást közlünk.
A pályázat hivatalos oldala

verseny_kMaratoni fotóversenyt indítunk, országunkról! Magyarországgal kapcsolatos különleges képeket várunk.

Időszak: 2016-10-01 00:00:01 – 2017-09-30 23:59:59

A nevezett fotókhoz mindenképpen szükséges leírást készíteni, melyben a készítésének körülményeit és/vagy indíttatását kérjük megadni.

Minden OA tag korlátlan számú képpel nevezhet a versenyre.

Minden hónap végén díjazunk az adott hónapban nevezett képekből ötöt.

Díjazás:

A 1. helyezettek pendrive-ot vagy más értékes tárgynyereményt, egy éves OA Pro előfizetést (ha meglévő tagsága van, akkor meghosszabbítjuk) és 500 pontot fognak kapni.
A 2. helyezett egy éves OA Pro előfizetést nyer (ha meglévő tagsága van, akkor meghosszabbítjuk) és 400 ponttal jutalmazzuk.
A 3. helyezett egy éves OA Pro előfizetést nyer (ha meglévő tagsága van, akkor meghosszabbítjuk) és 300 ponttal jutalmazzuk.
A 4-5. helyezetteknek féléves OA Pro előfizetést és 250 pontot ajándékozunk (ha meglévő tagsága van, akkor meghosszabbítjuk).

A verseny végén (2017. október) zsűri fogja kiértékelni a képeket, melyre egy neves fotóst is meghívunk.
A verseny fődíja egy cserélhető objektíves profi fényképezőgép, a második helyezett egy bridge fényképezőgépet nyer. Ezen felül lesz közönségdíjas kép is, akinek a készítője egy kamerás drónnal lesz gazdagabb.
A közönségdíjas nyertes képet az adott szavazatok és lájkok határozzák meg.

A havi nyertes és a fődíjas képek részt vesznek a verseny végén rendezendő fotókiállításon, melyet terveink szerint Budapesten fogunk megrendezni.

A versenyre nevezni normál feltöltéssel lehet, a feltöltés során megjelölve kiválasztással, hogy az adott képet nevezed a Maratoni Fotókiállítás versenyre.

Már feltöltött képeket is lehet nevezni, de kizárólag olyanokat, melyeket más versenyre nem neveztél.

A pályázat hivatalos oldala

burgundy-landscape_4A Somogy Megyei Önkormányzat fotópályázatot hirdet Somogy megye valamennyi lakosa számára „Négy évszak Somogyországban” címmel.

A fotópályázat célja: Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése minimum 5 darab egyedi, korábban nem publikált fotóban a négy évszakra vonatkozóan oly módon, ahogy azt / azokat a somogyi polgárok látják.

A Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi gondolatok mentén kívánja a téma képi megfogalmazására inspirálni a résztvevőket:

 • érzelmek, hangulatok, személyes kötődés megfogalmazása a téma kapcsán
 • évszaki, napszaki jellemzők bemutatása a képeken
 • szabadon megválasztott színvilág

Képfile technikai feltételei:

File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve

Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel

Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)

A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni. A képekről, melyek kiállításra kiválasztásra kerülnek külön értesítés után nagyfelbontású változatot szükséges rendelkezésre bocsátani.

A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázó adatait nevezéskor a regisztrációs lapon, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek rendelkezésre bocsátásakor adják meg.

Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek előhívandók, és a kiválasztottak kiállításra kerülnek, az ehhez való térítésmentes hozzájárulási nyilatkozat megadása kötelező.

A Somogy Megyei Önkormányzat kifejezetten olyan pályamunkákat vár, amelyek a 2018. évi Megyehét ünnepi fotókiállításán bemutatásra alkalmasak. A művek ilyen jellegű térítésmentes felhasználásához a pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul, melyről a pályamű nyertessége esetén hozzájáruló nyilatkozatot szükséges aláírni.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a fotopalyazat.somogy@gmail.com e-mail címen, drive-ban megosztva, illetve CD / DVD-re írva pályázati regisztráció után személyesen vagy postai úton, de legkorábban 2017. szeptember 18-tól nyújthatók be. A pályázati regisztráció a www.som-onkorm.hu oldalról letölthető fotópályázati regisztrációs lap fotopalyazat.somogy@gmail.com e-mail címre történő megküldésével illetve postai úton történik. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó kizárólag az egyedi fotó esetében minimum 5 különálló fotót adhat be.

A pályázat végső beküldési határideje: 2017. október 31. 16 óra

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli:

A zsűri döntése alapján az első helyezett 100 000 Ft, a második 75 000 Ft, míg a harmadik 50 000 Ft értékű fotóutalványt nyer, illetve az arra érdemes pályaművet/pályaműveket a 2018. évi Megyehét ünnepi kiállítására választja ki.

Emellett a Somogy Megyei Önkormányzat facebook oldalán (https://www.facebook.com/Somogy-Megyei-%C3%96nkorm%C3%A1nyzat-231754952831/) lehetőséget biztosít közönségszavazásra is. A 2017. november 10-től november 30-ig közzétett pályamunkák közül a megosztásokkal együttesen legtöbb lájkot szerző fotó kapja a közönségdíjat.

Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése: 2016. december 01.

Regisztráció: 2016. december 01-től folyamatos

Fotózás: 2014. január 1. – 2017. október 31. között készült fotókkal lehet pályázni

Beadás: 2017. szeptember 18. 14 órától – 2017. október 31. 16 óráig

A zsűrizés időpontja: 2017. november 24.

A pályázók értesítése: 2017. december 20.

Ünnepélyes kiállítások megnyitója: 2018. január 09. (külön értesítés szerint a helyszín megadásával)

A pályázat hivatalos oldala

Eemhuis, Amersfoort, Neutelings Riedijk architecten

A Magyar Népművelők Egyesülete fotópályázatot hirdet a Kultúrházak éjjel- nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatra minden fényképet szívesen fogadunk, amelyek megfelelnek a következő kritériumoknak:
A fénykép a hazai és határon túli magyar közművelődési intézmények és szervezetek rendezvényén készült 2016-ban, illetve 2017-ben a pályázat benyújtásáig.

A fotók benyújtásának kezdete: 2017. január 9. A pályázat zárása: 2017. február 15.

A fotót kérjük, töltse fel jpg vagy png formátumban, a lehető legjobb minőségű felbontásban, a www.kulturhazak.hu oldalon lévő űrlapon keresztül. Egyszerre egy fotó tölthető fel. A pályázó a fotó feltöltésével engedélyt ad a Magyar Népművelők Egyesülete számára annak kiadványban vagy internetes megjelentetésben való felhasználására. Amennyiben a beküldő másképp nem rendelkezik, úgy nevét a képek felhasználásakor feltüntethetjük. Egy fotóstól maximum 5 db képet fogadunk. Az egyértelmű azonosítás okán kérjük, használja a következő állománynév formátumot: ékezet nélkül: szerző neve_esemény neve _esemény települése – Budapest esetében kerülete. (Több fotó beküldése a pályázat automatikus érvénytelenségét jelenti!)

 A fotók értékelése:

A kiválasztott fotókat a Magyar Népművelők Egyesülete által felkért szakmai zsűri értékeli. A pályázat megnyitásától a zárásáig minden héten választunk egy “Hét fotója” képet, amelyet a www.kulturhazak.hu oldalon közzé teszünk.

A pályázat díjazása:

A három legjobb fotó készítőjét pénzjutalomban részesítjük: az első díj 70.000 Ft, a második 50.000 Ft, míg a harmadik 30.000 Ft pénzjutalommal jár.

A pályázat hivatalos oldala

cosmos2A TIT Pannon Egyesülete-Győr „TIT-ÉV FOTÓJA – ÉV FOTÓSA 2017” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet A VILÁG – MINDENSÉG mottóval

A pályázat és kiállítás lehetőséget kínál minden fotózást szerető embernek, legyen hivatásos vagy csak kiállító fotográfus, hogy évente bemutathassa legjobb alkotásait, s közülük kerüljön kiválasztásra a „TIT- ÉV FOTÓSA” és a „TIT- ÉV FOTÓJA”.

Ebben az évben a TIT, a több mint százhetven esztendős múltra visszatekintő Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, hitvallásához kapcsolódóan a pályázatot két kategóriában hirdeti meg.

A már hagyományos szabad témakörben és a tudományos ismeretközlést szolgáló felvételek számára a Világegyetemtől a mikrokozmoszig címmel.

A világban és így hazánkban is naponta megszámlálhatatlan mennyiségben készülnek tudományos célra felvételek. Elsősorban szakmai célokat szolgálnak, pl. orvosi röntgenképek. Azonban ezek között is születnek olyan képek, amelyek a nagyközönség számára olyan vizuális élményt nyújthatnak, amelyek túlmutatnak a mindennapi, tudományos információközlésen. Erre ez egyik legnagyszerűbb példa a Huble űrteleszkóp által készült felvételek voltak. Milliók nézték csodálattal a világegyetemről készült fotókat.

Eddig ezeknek a fotóknak nem volt olyan fóruma hazánkban, ahol akár egy pályázat keretében bemutatásra kerülhettek volna egy kiállító terem falai között. Erre szeretne most lehetőséget teremteni ez a pályázat.

Részvételi feltételek:

A pályázatra két kategóriában lehet nevezni:

 • Szabad téma. Ide a kiírók tematikai és műfaji kötöttség nélkül várják az alkotásokat.
 • A világegyetemtől a mikrokozmoszig. Ebbe a kategóriába a tudományos ismeretterjesztést szolgáló eredeti fotókkal lehet pályázni. (példaként említve a csillagászati, orvosi felvétel, fizika, kémia, biológia témakörében mikroszkópikus fotó.) A felvétel a tudományos ismeretközlésen kívül nyújtson vizuális élményt is. Ebben a kategóriában a képek mellé egy rövid képaláírást is kell küldeni. Ennek tartalmaznia kell, hogy mit ábrázol a felvétel, milyen technikai eszközzel készült (pl. 50x nagyítású mikroszkópos felvétel)

 

A pályázatra max. 4 db alkotás küldhető.

Mindkét témánál a képnek tartalmaznia kell a szerző adatait: Név, lakcím, telefon, e-mail cím.

A pályaműveket 30x 40 cm-es méretben kell beküldeni. Az ennél kisebb alkotásokat erre a méretre kérjük paszpartuzni. A hordozó karton vastagsága nem lehet több 2 mm-nél. A technikai feltételeknek nem megfelelő alkotásokat a pályázat kiírója nem bocsátja a zsűri elé. Minden pályaműről digitális formában egy CD lemezen mellékelni kell az alkotás 2000 pixel hosszabbik oldalú változatát is. Ezeket a szervezők a tervezett katalógushoz és a pályázat népszerűsítését szolgáló cikkekhez kívánják felhasználni.

 A publikálásokért szerzői jogdíjat nem tudnak fizetni. A kiíró a pályázattal kapcsolatos publikációban a beküldött pályamunkákat térítésmentesen felhasználhatja. Ez ellen a pályázó a nevezési lapon tiltakozhat.

A zsűrizést követően, minden pályázó megkapja a kiállítás katalógusát.

A pályázaton csak a nevezési díjat befizető pályázó vehet részt.

Nevezési díj: pályázónként: 3000 Ft / fő vagy 13 € / fő

A kiíró a beküldött fotókat az értékelést illetve a kiállítást követően visszaküldi, vagy a helyszínen átvehetők.

Pályázati naptár:     Beérkezési határidő:       2017. március 30.-ig

Zsűrizés:                          2017. április 10-ig.

Értesítés:                         2017. április 15-ig.

 

A zsűri tagjai:

 • Sarmaság László festőművész a TIT Pannon Egyesülete elnöke,(Győr – Magyarország)
 • Dr. Halbritter András biológus, Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója, (Győr – Magyarország)
 • Szabó Béla EFIAP, E-MAFOSZ/G, Hon. ES-ÖGPh, EPHAP, Magyar Fotóművészek Szövetségének a tagja, fotóművész, (Öttevény – Magyarország)
 • Dániel István E-MAFOSZ/G, ES-MAFOSZ fotóművész, Győri Fotóklub Egyesület tiszteletbeli elnöke (Győr – Magyarország)
 • Fülöp Péter film-média oktató (Győr – Magyarország)

A díjátadás és a kiállítás megnyitása ünnepélyes keretek között történik.

A kiállítás helyszíne: VOKE Arany János Művelődési Ház, 9021 Győr, Révai u. 5.

A győri kiállítás megnyitója:          2017. április 21. (péntek) 18.00 óra

A kiállítás látogatható:                   2017. május 17.-ig

A pályázat hivatalos oldala

b010Az AXUS Art Képkeretezés, Evosec Kft, Gödöllő Coop Zrt valamint a Dekor Klinika támogatásával hagyományörző fotópályázat indul Veresegyházról a “Veresegyház év fotósa”, valamint a “Veresegyház legszebb képe” cím elnyeréséért.

A címek megszerzése érdekében, nevezni minimum 1 db digitális fotóval lehet, amely azonosíthatóan Veresegyház térségben készült, és terjedelmében 30×40 cm kép minőségi nagyítására alkalmas.

A nevezés díja 1500 Ft /fotó. Tetszőleges számú fotó leadása lehetséges. Nincs számbéli korlátozás.

A nevezési díj megfizetése mellet, az erre a célra elkészített nyomtatványon, fel kell tüntetni a kép készítőjének nevét és egyéb elérhetőségeit, illetve  kép készítésnek gép típusát. A képeket elektronikusan is el lehet küldeni nyomtatásra, info@dekorklinika.hu címre, nevezni azonban csak személyesen, a Dekorklinika Versegyház Fő út 53sz. alatti (Fő tér Coop Parkoló Átrium Üzletház belül) helységben lehet, munkanapokon, munkaidőben.

A nevezett alkotásokból 1- 1 db 30×40 cm nyomtatás készül, amely  kiállításra bemutatásra alkalmas módon, kasírozva és fekete 5-5 cm-es paszpartouval lesz ellátva. A nevezési díj tartalmazza a bemutatásra történő ezen gyártási költségeket. Az így elkészült anyagok a kiállítás bezárásakor, (várhatóan 2017. 04. 30.) az alkotó tulajdonába kerülnek egyéb díj megfizetése nélkül.

Minden nevezett fotó, automatikusan mind a két cím pályamunka elbírálási anyagába kerül, nem szükségeltetik sem valamelyiket megválasztani sem kétszer nevezni. Az alkotások, tehát mind a két cím elnyerése érdekében automatikusan vetélkednek, mind két esetben ugyan azok, elválasztásuk csak is a zsűrizés tekintetében van.

Az  „Év Fotósa 2016 Versegyház „ címet szakmai zsűri ítéli oda.

Míg a Veresegyház Legszebb Képe 2016 cím jogosultja a közönség szavazatok alapján lesz elnyerhető.

A szakmai zsűri e célra felkért, nagy szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező szakemberek és vagy már díjazott fotósokból fog állni.

A közönség „zsűri” a kiállítás hivatalos megnyitójáig a COOP Galériában személyesen megjelenő személyekből, azok összességéből tevődik össze, akik a kiállított alkotásokra adják le értékelésüket, szavazataikat.

Az alkotások mind két esetben anonim módon (csak sorszámmal) kerülnek bemutatásra, ezzel biztosítva a cím odaítélésének objektív, pártatlan  értékelését.

Az első 3 helyezett díjazásban is részesül, amit ajándék utalvány formájában kaphatnak meg.

A kiállítás tervezett nyilvánosság előtti nyitó időpontja 02. 20. A díjátadással egybekötött, hivatalos kiállítás megnyitó, és eredmény hirdetés tervezett időpontja 03. 18. (nem végleges díjátadók elfoglaltsága miatt változhat pl. Polgármester Úr elfoglaltsága)

Nevezési határidő 2017.02. 15. (változhat nagy mennyiségű nevezés estén a fizikai korlátok miatt előbb is lezárulhat).

Kapcsolat: axusart@citromail.hu