A részletek varázsa – szív-motívumok

0 1246

Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata meghirdeti ötödik fotópályázatát, amely az épített környezet részleteiben rejlő szépségekre, értékekre szeretné felhívni a figyelmet.

A téma: szív-motívumok Székelyföldön.
A legjobb alkotásokból a szervezők kiállítást szerveznek a Műemlékvédelmi Világnap (április 18.) alkalmából április 20-án, pénteken 18 órától.

Jelen pályázat az egyik leginkább veszélyeztetett építészeti elemre, a díszítőmotívumokra, azok szépségére szeretné felhívni a figyelmet, hiszen azok nagyon fontos részei lehetnek egy-egy épület architektúrájának, jellegének. Formájuk, anyaguk, díszítésük, profiljuk és egyéb tartozékaik, szerkezeti megoldásuk és elhelyezésük egy-egy korszak meghatározó, értékes elemei lehetnek.

A jelentkezők három korcsoportban nevezhetnek be: 5–8. osztályosok, 9–12. osztályosok és felnőttek. Egy pályázó maximum tíz alkotással nevezhet be. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva nyújthatják be Hargita Megye Tanácsának iktatójába vagy a megyeháza 325/A irodájába. Kérjük, a borítékon tüntessék fel címzettként Hargita Megye Tanácsát, ugyanakkor írják rá a fotópályázat címét, a pályamunkához pedig csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A versenyfotókat digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is küldjék el az epitettoroksegunk@hargitamegye.ro címre. Módosított képeket nem fogadnak el.

A benevezés határideje: 2012. április 16., 16 óra.

A fotókat Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész bírálja el. A legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a megyeháza galériájában április 20-án, pénteken 18 órai megnyitóval, ahol a legjobb fotók készítőit is díjazzák. Ezt követően vándorol a tárlat város- és megyeszerte.

További információ a 0266-207775 telefonszámon, valamint a fenti e-mail címen kapható.

[fb_like]
[wdgpo_plusone]

hasonló pályázatok