„Migránsok Európában” – multimédia-pályázat fiataloknak

Migránsok-Európában-fotópályázat-2013Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága multimédia-pályázatot hirdet „Migránsok Európában” témában.

A pályázatra művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák 18. életévüket betöltött diákjai nyújthatják be alkotásaikat az Európai Unió tagállamaiból és Horvátországból. A pályamunkáknak az Európán kívülről érkezett migránsok európai társadalmakban betöltött szerepét kell bemutatniuk.

A pályázatra az alábbi három kategóriában elkészített alkotásokkal lehet benevezni:

Poszterek
Fényképek
Videók

Hogyan vehetek részt?

Iskoládnak regisztrálnia kell a honlapunkon keresztül. Miután a regisztráció érvényességét az egyes országok koordinátorai ellenőrzik, az iskola kap egy bejelentkezési jelszót. Ezt követően az iskola küldheti be diákjainak tetszés szerinti számú egyéni vagy kollektív alkotását egy vagy több kategóriában.

A pályamunkák benyújtási határidejének letelte után az alkotásokat először az egyes országokban értékelik a nemzeti zsűrik. Minden nemzeti zsűri kiválasztja az adott országban a 10 legjobb alkotást.

Ezt követően egy európai zsűri választja ki a nemzeti döntősök közül a 30 európai döntőst, illetve végül a 3 kategória legjobb alkotásait. A 30 döntős pályamunka a honlapon is elérhető lesz, ezekre szavazhat majd a közönség, így kerül ki közülük a közönségdíjas alkotás.

A négy nyertes iskola – a kategóriagyőztes és a közönségdíjas pályamunkák alkotóinak intézményei – mindegyike 10 ezer eurós díjazásban részesül.

A harminc döntős pályamunkát benyújtó iskolákból három-három képviselő kap meghívást Brüsszelbe két napra a díjkiosztó ünnepségre. Az utazási és szállásköltségeket az Európai Bizottság fedezi.

FÉNYKÉPEK

A versenyre a pályaműveket papír és elektronikus formában is be kell nyújtani.

Az alkalmazott technikától függetlenül a pályázóknak be kell küldeniük a fényképeket elektronikusan .pdf vagy .jpg formátumban a pályázat honlapjára feltöltve ÉS papír formában is, A3-as méretben.

A papír alapú fényképeket a nemzeti koordinátornak a beküldési határidő letelte előtt postán vagy személyesen kell eljuttatni, nem összehajtva, további felhasználásra alkalmas formában. A fényképek mellett küldeni kell egy kitöltött, dátumozott és aláírt átadási nyilatkozatot is. Az átadási nyilatkozat letölthető a pályázat honlapjáról.

A digitális vagy beszkennelt fényképeket szintén minden esetben fel kell tölteni a pályázat honlapjára is a leadási határidő letelte előtt, .pdf vagy .jpg formátumban. Minimális felbontás: 1200×800 pixel, 300 dpi.

A pályamunka benyújtásakor a pályázóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy a feltüntetett személyek a tényleges szerzők, és hogy a mű mentes bármiféle harmadik felek jogaitól (pl. a képeken látható személyek vonatkozásában). Az erre vonatkozó nyomtatvány elérhető a mű feltöltésére szolgáló weboldalon. Kérjük ezt kinyomtatni, aláírni és a pályamunkákkal egyidejűleg megküldeni a nemzeti koordinátor számára.

Hogyan lehet nevezni?

1. szakasz: Regisztráció a pályázatra

Először az intézményeknek kell regisztrálniuk a pályázatra az interneten keresztül elérhető regisztrációs űrlap segítségével. Ezt lehetőség szerint 2013. április 30-a előtt kell megtenni, hogy a pályázók még kézhez kaphassanak minden fontos információt a pályázat folyamata során.

A pályázók a képzési intézményüket képviselik, így annak nevében neveznek a pályázatra. A pályázóknak a műveik benyújtásakor legalább 18 éves életkorúaknak kell lenniük.

2. szakasz: A projektek benyújtása

Postai vagy személyes úton történő benyújtás

Az intézményeknek az elkészített műveket a megfelelő módon kitöltött, dátumozott és aláírt átadási nyilatozattal és a szerzői jogra vonatkozó nyilatkozattal együtt kell benyújtaniuk. Ezek a nyomtatványok letölthetők a pályázat honlapjáról.

A pályamunkákat a logisztikai kérdésekért felelős szervező “ÚTON” Ifjúsági-Kulturális Egyesület részére legkésőbb 2013. június 21-ig (péntek) kell eljuttatni.

(FONTOS INFORMÁCIÓ: Amennyiben a pályázó személyesen juttatja el a pályamunkát a nemzeti koordinátorhoz, ennek szintén legkésőbb 2013. június 21-ig (péntek) kell megtörténnie, csakúgy, mint a postai úton történő feladás esetén).

Feltöltés

A pályázóknak a műveiket a pályázat honlapján keresztül is fel kell tölteniük legkésőbb 2013. június 21-ig (péntek).

A pályázók kötelesek az elküldött dokumentumok egy másolati példányát megtartani.

web: http://www.migrantsineurope.eu/hu/palyazatrol

[fb_like]
[wdgpo_plusone]

hasonló pályázatok