Művészeti pályázat Rio jegyében – központban a nők

hosszu_rio-olympics-swimming_webfA Magyar Olimpiai Bizottság a MOB Nők a Sportban Bizottságával közösen pályázatot hirdet a riói, XXXI. Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok, és az azon résztvevő női sportolók tiszteletére. A pályázat nyílt, melyre a nyári olimpiák szelleme által ihletett, méltó alkotásokat várják…

A MOB az alkotásokat a „Női sportolók” és „Női segítők – nők a háttérben az olimpiához vezető úton” témakörökben várja 2016. november 14. és 18. között. Cím: Magyar Olimpiai Bizottság,1124 Budapest, Csörsz u. 49-51., IV. emelet.

Kategóriák:
Képzőművészet: Pályázni lehet olyan saját alkotással (festmény, szobor, kisplasztika, ötvösmű, üveg és bőralkotás, grafika, textilmű) technikai megkötés nélkül, amely a témakörnek megfelel, és kiállítható állapotban van. Egy alkotó legfeljebb 3 munkával pályázhat.
Fotó: Pályázni lehet olyan művészi színvonalú, a témának megfelelő alkotással, melyet legalább 30×40 cm-es méretig nagyítható és kiállítható állapotban várunk (3-6 képből álló sorozat 1 képnek számít!). Egy alkotó legfeljebb 3 képpel pályázhat.  

Nevezési díj: nincs.
Pályázók köre: hazai és határon túli művészek 16 életévtől.
Elbírálás: a pályamunkákat a kiíró által felkért művészek, szakemberek, olimpikonok bírálják el. A pályázat kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa abban az esetben, ha nem megfelelő számú, minőségű, illetve nem kiállítható állapotban lévő pályamunkák érkeznek.
A nyertes, a díjazott és válogatott munkák a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum AGÓRA kiállító termében láthatók 2016. november 25. és december 11. között.
Az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadásra a kiállítás megnyitó ünnepségén, november 25-én 16.00 órakor kerül sor.
A kategóriák győzteseit és a helyezetteket MOB-elismeréssel és értékes jutalmakkal díjazzák.

A pályázati felhívás letölthető dokumentuma itt található.

A pályázat hivatalos oldala

hasonló pályázatok