PORONDON A VALÓSÁG – IGAZ VAGY HAMIS? – fotó és képzőművészeti pályázat

porondon_a_valosagA XXI. Pszinapszis Kulturális Stábja fotó- és képzőművészeti pályázatot hirdet PORONDON A VALÓSÁG – IGAZ VAGY HAMIS? címmel, melyre fotográfiákat várunk, tetszőleges technikával!

A Pszinapszis egy hallgatók által önkéntesen szervezett 3 napos pszichológiai rendezvény, ami immár 21. éve kerül megrendezésre.

IGAZ VAGY HAMIS? – Érdemes néha megállni és kicsit elgondolkozni rajta, hogy mi is az a valóság, amelyben nap, mint nap élünk. Hiszen bár elsőre egyértelműnek tűnhet, jobban belegondolva megfigyelhetjük, hogy mennyire tud különbözni két ember szubjektív valósága. Különböző ingerek, különböző tapasztalatok érnek bennünket, melyekből felépítjük a világról alkotott képünket. Ezeknek a benyomásoknak a forgatagában azonban sokszor nehéz megállapítani, hogy mi az, ami valóságos és mi az, ami csupán fikció. Igaz, vagy hamis? Lehet-e objektíven megítélni ezt? Mi magunk milyen képet mutatunk magunkról másoknak? Napjainkban a közösségi média felületei, a média rengeteg megnyilvánulása, a különböző tárgyakról készített másolatok, mind-mind felvethetik bennünk ezeket a kérdéseket.

A pályázatra olyan műveket, sorozatokat várunk, amelyek szabadon (akár absztrakt módon), szubjektíven értelmezik a témakör nyújtotta kérdéseket.

A pályaműveknek adhat értelmezési keretrendszert a pszichológia és a rendezvény témaköre, de értelmezhető teljesen szabadon is.
A kiválasztásra kerülő műveket a XXI. Pszinapszis Támogatói Estjén és az előadássorozat alatt állítjuk ki.
A pályázaton való részvétel díjmentes.

Kritériumok:
– A kiválasztásra elektronikusan, jpg formátumban várjuk az elkészült pályaműveket. Kérjük a név, méret és technika pontos megjelölését. A képek elnevezése: Alkotó_méret_technika legyen. Az elérhetőségek minden esetben kerüljenek pontos feltüntetésre.
– Az elküldött fotó terjedelme lehetőség szerint ne haladja meg 5 MB-ot. A képek hosszabbik oldala mindenképp érje el 3500 pixelt. Ha egyszerre küldenétek több nagyobb fotót ajánljuk a www.wetransfer.com fájlküldőt.
– A pályázatra jelentkezhet bármilyen amatőr vagy profi alkotó életkor vagy végzettség megkötés nélkül.
– Egy alkotó maximum 5 pályaművel, vagy maximum 5db-ból álló sorozattal jelentkezhet.
– A kiválasztott műveket kiállításra készen, minimum A4, maximum 50×70 méretben, fotó esetén paszpartuzva, fekete vagy fehér karton háttérrel várjuk utólagosan egyeztetett címre.
– A pályázaton kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásokkal lehet pályázni.
– A rendezvény végén az alkotók igény esetén visszakapják beadott munkáikat.

A pályázatokat a XXI. Pszinapszis Kulturális Stábjának közös zsűrije bírálja el.
Az eredményhirdetésre 2017. márciusában kerül sor. Az ezzel kapcsolatos további információkról a pályázókat e-mailben tájékoztatjuk.

A kiállítás napján a kiállításra kiválasztott munkák közönségszavazáson vesznek részt, melynek díjai:
1. helyezett: 1db teljes árú bérlet vagy 3 db napijegy az idei Pszinapszisra
2. helyezett: 2 db napijegy az idei Pszinapszisra
3. helyezett: 1 db napijegy az idei Pszinapszisra

Jelentkezni a dekor.pszinapszis21@gmail.com e-mail címen lehet.

Leadási határidő: 2017. március 1.

Kérdéseiddel bátran keress minket e-mailben.
A legjobb művek lehetőséget kapnak a XXI. Pszinapszis Támogatói Estjén és az eseménysorozaton való bemutatásra is kiállítás formájában 2017. április 21-23. között.

Mutasd meg a tehetséged Te is!
XXI. Kultúr Stáb

A pályázat hivatalos oldala

hasonló pályázatok