Tündérmező Arcai fotópályázat

0 1753

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft (HU), Kassai Kulturális Centrum (SK) és a Legend Foto (SK), a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával egy nagyszabású nemzetközi kulturális projektet indított. A projekt fő célja a magyar és szlovákiai fotósok szakmai támogatása és a két ország közötti művésztársadalom kapcsolatépítésének segítése.

tündérmező-arcai-fotópályázat-2013

Projekt kezdete: 2012. november 01.
Projekt befejezése: 2013. október 31.
Összköltségvetés: 150 824 €

VERSENY LEÍRÁSA
„Az országnak ez a legtávolabbi része,
az egész ország legcsodálatosabb darabja:
a történelmi Magyarországnak utolsó tündéri mezeje.”

(Móricz Zsigmond)

Ezek a sorok a magyar irodalomtörténet egyik kiváló tollából származnak, attól az írótól, akinek egyszerre volt ez a vidék szülőföld, bölcső és múzsa. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vándorútjain járva megelevenedik egy meseszerű világ, amelyet Móricz Zsigmond nem véletlenül hasonlított tündéri mezőhöz. Ennek nyomán született meg az új Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi brand, amely a Tündérmező nevet viseli. Belépve Tündérmező kapuján kitárul előttünk egy világ, ahol a természet és a történelem oltalmában évezredek alatt megszületett az az örökség, amely megmenekült a viharos századok pusztításaitól és páratlan értéke lett a világnak. Tündérmező megőrizte az őslápját, őstavát a jégkorszakból, az ősi földvárat, amely bölcsője volt egy megyének, kis középkori ékszerdobozhoz hasonló templomait, az oltalmat adó várait, az ég felé növő pompás kastélyait, háborítatlan vadonjait és háborgó folyóit.

Mindemellett Tündérmező megőrizte évszázados legendáit, hagyományait, tradícióit, amelyek ma is mélyen gyökereznek az itt élő emberek szívében és lelkében. Az itt élő ember őrzi és ápolja ezt az évszázados szellemi örökséget. Teszi, mert büszke arra, hogy itt született. Tündérmezőt átjárja ez a misztérium, amely jelen van a városok zajában, a nyüzsgő fesztiválokban, az apró falvak életében, a kultúrában, a táncban, a zenében, a föld szeretetében és az otthonok melegében. Tündérmezőt nem csak látni, hanem érezni is kell, ebben pedig segítségünkre vannak az ételek és az italok, amelyeknek minden falatjában, minden cseppjében ott van ez az örökség. Tündérmező néprajzi tájai lenyomatai mindennek, ahol összekovácsolódott az ember a tájjal, melyből kialakult saját lelki alkata. A Nyíri Mezőség, a Nyírség, a Rétköz, a Bereg, a Szatmár kanyargós útjain vándorolva, a városok, falvak földjére lépve megnyílik Tündérmező, láthatóvá válik az örökség és karnyújtásnyira kerülünk a titokhoz.

FOTÓPÁLYÁZATI NAPTÁR
A fotópályázat kihírdetésének időpontja: 2013. január 21.
A fotók beküldési határidejének lejárta: 2013. április 15. 24:00 óra.
A közönség szavazatok leadási határideje: 2013. április 17. 24:00 óra.
A fotópályázat zsűrizése: 2013. április 18.
Értesítések az eredményekről (csak emailben): 2013. április 20.
Kiállítás megnyitó és díjkiosztás: 2013. május 03. (péntek) 12 óra.

FOTÓPÁLYÁZATI DÍJAZÁSA
A fotókat neves szakértői zsűri fogja elbírálni. A verseny díjazása az alábbiak szerint alakul kategóriánként.

I. kategória: 8-15 éves korig

díj: 35.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 20.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 15.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
II. kategória: 16-25 éves korig

díj: 75.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 40.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 30.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
III. kategória: 25 év felettiek

díj: 75.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 40.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
díj: 30.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány
Különdíjban részesül a közönség által kiválasztott legjobb kép, amelynek díja egy 75.000 Ft értékű ajándék, fotós vásárlási utalvány.

A pályázat teljes kiírása megtekinthető/letölthető PDF formátumban

web: http://www.szszbmfu.hu/fotoverseny/

[fb_like]
[wdgpo_plusone]

hasonló pályázatok