XVII. Szentesi Aktfotó Biennálé

0 3387

szentesi_fotókörA Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében 2013. április 30-tól július 6-ig kerül megrendezésre a XVII. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ

(Ez a kiállítás folytatása az 1982-ben Szentesen elindított Aktfotó Kiállításnak.)

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a  fotográfusok színvonalas, művészi igényű aktfelvételeinek.

Pályázati feltételek:

– Beküldhető összesen 8 db kép (hagyományosan laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Ezekből maximum 5 db lehet színes fotográfia (hagyományosan laborált, vagy nyomtatott kép).

– Várjuk a fotósok digitális színes, vagy hagyományos fekete-fehér képeit,  valamint a régi kézműves eljárásokkal készült (camera obscurás, argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.

– A nevezési lap letölthető ITT, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a kultura@szentes.hu címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával. Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.

– Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép mérete ezen belül tetszőleges.

– A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a kategóriánkénti (színes, fekete-fehér) maximális darabszámot (azaz csak egy ötképes színes, vagy egy nyolcképes fekete-fehér sorozat küldhető be).

– A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.

– A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postán visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően.

– A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel egyeztetettek szerint.

– A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.

– Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.

– A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 13 x 18 cm méretben, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Innen a pályázati kiírás és a nevezési lap is letölthető. Előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a Szentesi Fotókör weboldalán, a „Fotókiállítások” menüpont alatt.

Nevezési díj:1500 Ft.
Számlaszám: Szentesi Művelődési Központ 12067008-01331892-00100004

(A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, melyből minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai: Jung Zseni, Kovács Melinda, Wagner Ferenc fotóművészek.

Díjak:I., II., III. díj (bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár:

Beérkezési határidő: 2013. április 30.        Zsűrizés: 2013. május 4-12 között.

Értesítés a zsűrizésről: 2013. május 17.        Kiállítás megnyitó:2013. június 8. szombat 15.00 órakor

Kiállítás utolsó napja: 2013. július 6.        Visszaküldés:  másodbemutató függő

Beküldési cím:

Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Ügyintézés:        kultura@szentes.hu  Tel.: 63/314-211

Minden pályázónak eredményes felkészülést kíván a Szentesi Fotókör!

Pályázati kiírás letöltése: http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok/aktbiennaleszentes2013.pdf

Nevezési lap letöltése: http://www.szentesinfo.hu/fotokor//palyazatok/aktbiennalenevezesilap2013.doc

[fb_like]
[wdgpo_plusone]

hasonló pályázatok